Wednesday, March 29
Shadow

Kalon në Qeveri rritja e pagës minimale, kaq është shuma

Ka kaluar në Qeveri miratimi i pagës minimale, shkruan Gazeta Express.

Kryeministri Albin Kurti tha se nga rritja e pagës minimale do të përfitojnë 300 mijë punëtorë.

“Nga rritja e pagës minimale do të përfitojnë rreth 300 mijë punëtorë”, tha Kurti, i cili shtoi se rritja e pagës minimale ka qenë synim i qeverisë së tij.

Në ndërkohë, ministri i Financave, Hekuran Murati tha se me miratimin e këtij projektligji do të rriten pagat e punëtorëve me pagë të ulët.

“Projektligji në fjalë e ka për qëllim që të plotësojë dhe ndryshojë ligjet të cilat lidhen me shumën e benificioneve ose kompensimeve në pagën minimale si dhe të ndryshojë shkallën tatimore në të ardhurat personale dhe të ndryshojë procedurën e vendosjes së pagës minimale. Me miratimin e këtij projektligji paga minimale do të shërbejë vetëm për të rritur pagën e punëtorëve me pagë të ulët ”, ka thënë Murati.

“Miratimi i këtij projektligji në Qeveri dhe në Kuvend i hap rrugë sjelljes në Qeveri të vendimit për rritje të pagës minimale prej 264 euro bruto ose përkthyer në ore, 1.5 euro ora”, tha më tutje ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.