Thursday, March 23
Shadow

NATO po zgjerohet, së shpejti mund t’i bashkohen dy shtete

Finlanda dhe Suedia së shpejti mund t’i bashkohen NATO-s, lëvizje që ka të ngjarë të zemërojnë Moskën.

Zyrtarët e NATO-s i thanë CNN se diskutimet rreth anëtarësimit të Suedisë dhe Finlandës në bllok janë bërë jashtëzakonisht serioze që nga pushtimi i Rusisë.

Sipas zyrtarëve të lartë të Departamentit të Shtetit të SHBA-së, kjo çështje doli në takimin e jashtëm të NATO-s të kësaj jave, ku morën pjesë ministrat e jashtëm nga Stokholmi dhe Helsinki.

Zyrtarët thanë se diskutimet nënvizojnë shkallën në të cilën pushtimi i presidentit rus, Vladimir Putin, ka shërbyer vetëm për të rigjallëruar dhe bashkuar aleancën e NATO-s, pikërisht e kundërta e qëllimeve të deklaruara të Putinit përpara fillimit të luftës.

Presidenti rus kishte kërkuar që NATO të ndalonte zgjerimin në lindje dhe pranimin e anëtarëve të rinj, duke akuzuar bllokun për kërcënimin e sigurisë ruse. Përkundër kësaj, NATO ka rritur mbështetjen e saj për Ukrainën dhe po përgatitet të mirëpresë anëtarët e rinj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.